instruktörer

Alex

Alexander har haft ett dansintresse sedan ung ålder. Passionen för dans startade med dansstilen street i fokus och han började dansa K-pop tidigt 2016. Han tog sin första K-Dance by KNS klass vårterminen 2018 och dansade hos oss till vårterminen 2019. 

Han valde även att ta sitt dansintresse till nästa nivå och utbildade sig inom dansteknik på gymnasiet. Där fick han lära sig och prova på en stor mängd stilar från heels till vogue och popping. Tack vare det väcktes ett nytt intresse för modern dans hos Alex.

Han är en aktiv medlem i den nybildade dansgruppen New Flame. Tillsammans har de vunnit priser på olika K-Pop danstävlingar.

Alex gillar att lyssna på podcasts, men inom K-Pop är hans favoritgrupper ATEEZ och Stray Kids. 

Favorit K-Pop koreografi: ’Spider’ HOSHI

Micaela

Micaela har alltid älskat dans och har dansat så länge hon kan minnas. Hon har sedan 2015 varit en del av kpop cover gruppen EVL. Tillsammans med gruppen har hon deltagit i K-Pop World Festival prelininalen i Sverige. 

Allt om dans har Micaela lärt sig själv genom att titta på videos och dansa med hennes grupp. Snarare än att ha någon favorit grupp eller artister så älskar hon att utforska olika låtar av olika artister och grupper 

Favorit K-Pop koreografi: ’GRL GVNG’ – XG

 

Millian

Sedan barndomen har Millian haft ett stort intresse för allt estetiskt. 2016 började han dansa och utveckla sina danstekniker. Han tävlade sedan och vann tillsammans med sin dansgrupp i flera tävlingar runt om i landet.

Millian har arbetat med K-Dance by KNS sedan 2018. Året 2021 åkte han till Sydkorea för att arbeta som modell och skådespelare. Nu är han äntligen hemma i Sverige efter 2 år redo för att byta karriär och dela med oss nya terminer av dans och passion.

Millian har dansat professionellt på reklam för varumärken som Lanvin Paris och tillsammans med K-Pop gruppen ALICE och soloartisten Minseo. Hans favoritgrupper är Girls’ Generation och SHINee.

Favorit K-Pop koreografi: ’FIREWORK’ &TEAM

 

Dan

Dan tycker om att dansa med människor som delar samma intresse för dans. Dan var även medlem i danstruppen Zephyr.

Förutom att dansa uppträder Dan då och då på sin skola, hans tillvägagångssätt är rent analytiskt, vilket hjälper honom att utveckla de roller har spelar på scenen. Dans passion för scenkonst har fått honom att besluta sig för att dela och vägleda andra med sin scen och dans för att ta dem till nästa nivå, oavsett erfarenhet!

Dan dansar mycket till tjejgrupper, där hans favoriter är (G)I-DLE, BLACKPINK och TWICE.

Favorit K-Pop koreografi: ’TOMBOY’ – (G)I-DLE

 

Hanna

Hannas intresse för dans startade 2015 och växte snabbt när hon upptäckte K-pop. Hon är en varierad dansare med olika stilar i grunden men dras ofta till tjej-gruppdanser.

Tillsammans med sin dansgrupp har hon uppträtt och tävlat på olika event, t.ex. K-pop Nordics. Hon har också erfarenhet av att organisera danstävlingar och K-pop event.

Hon är hela tiden intresserad av att utveckla sin personliga stil och teknik och tar influenser av t.ex. streetfunk, popping, waacking, balett. Inom K-Pop så är hennes favorit artist SHINee. 

Favorit K-Pop koreografi: ’Danger’ – BTS

Cherie

Cherie är självlärd dansare med K-pop i grunden sedan 2011 och drar sig till hip-hop koreografier. Under hennes resor till Sydkorea har hon utvidgat sin stil genom att ta olika dansklasser. Tillsammans med Nana har hon även medverkat i s.k. busking på gatorna i Seoul.

Cherie har varit en intruktör hos K-Dance by KNS sedan starten av våra kurser under hösten 2015. Idag håller hon i ett flertal klasser hos oss, bland annat Nivå 4 som är K-Dance by KNS officiella dansgrupp.

Hon är ett stort fan av musiken från YG artister, men hennes favoritgrupper är ATEEZ, HIGHTLIGHT och VIXX.

Favorit K-Pop koreografi: ’The Ring’ ATEEZ

Josefin

Redan som barn har Josefin ägnat mycket tid till dans, men hon började dansa till K-pop under 2012. Hon skrev upp sig till den avancerade klassen hos K-Dance by KNS år 2015 och dansade hos oss till våren 2019. I början av samma år blev hon även en medlem av en cover dansgrupp och har bl.a kommit trea på den svenska preliminära tävlingen till K-Pop World Festival år 2019, vunnit på ‘Kpop Danceoff’ senare samma år samt fått första plats på ‘K-Pop World Festival On Digital Platforms 2020’. Förutom tävlingarna har hon erfarenhet av att uppträda på olika event med R-10, såsom på Korean Culture Festival, Omayacon och Unicon.

Josefin har dansat mest till killdanser, men hon är även duktig på tjejdanser. Hon är ett hardcore fan av Stray Kids, dock föredrar hon dansstilar som är liknande vad grupperna TXT och ONEUS levererar pga deras eleganta men ändå powerful danssteg.

Favorit K-Pop koreografier: ’No Air’ – The Boyz

Collin

I nästan hela sitt liv har Collin dragits till dans. Han började lyssna på Kpop 2015 och har dansat främst K-Pop koreografier sedan dess. Hans favorit stilar är vanligtvis intensiva och kraftfulla killgruppsdanser.

2016 började Collin dansa med KNS fram till 2019 då han dansade i en covergrupp med Josefin. Tillsammans har de vunnit förstaplats på både K-Pop Danceoff 2019 och K-Pop World Festival On Digital Platform 2020, samt uppträtt på många andra evenemang som gäst.

Det finns många grupper som Collin gillar men hans favoritgrupp är NCT.

Favorit K-Pop koreografi: ’7th Sense’ – NCT U

Undrar du något?