instruktörer

Alex

Alexander har haft ett dansintresse sedan ung ålder. Passionen för dans startade med dansstilen street i fokus och han började dansa K-pop tidigt 2016. Han tog sin första K-Dance by KNS klass vårterminen 2018 och dansade hos oss till vårterminen 2019. 

Han valde även att ta sitt dansintresse till nästa nivå och utbildade sig inom dansteknik på gymnasiet. Där fick han lära sig och prova på en stor mängd stilar från heels till vogue och popping. Tack vare det väcktes ett nytt intresse för modern dans hos Alex.

Han är en aktiv medlem i den nybildade dansgruppen New Flame. Tillsammans tränar dem ca två gånger i veckan inför covers och tävlingar. Hans favoritgrupper är Big Bang och Stray Kids. 

Favorit K-Pop koreografi: ’Spider’ HOSHI

Bunny

Bunny har dansat K-pop under de senaste 10 åren. Han passerade första rundan av audition hos SM Entertainment, men valde att inte fortsätta processen pga personliga skäl.

Han var en av medlemmarna i dans covergruppen Seven Angels K.W Band i 7 år. Under 2021 joinade han som en aktiv medlem i dansgruppen R-10.

Listan på K-pop grupper som Bunny gillar är lång, men här kommer några av hans favoriter: Girls’ Generation, f(x), SHINee, Super Junior, EXO, T-ARA, TWICE, ITZY, BLACKPINK, Red Velvet.

Favorit K-Pop koreografi: Into the New World’ – Girls’ Generation

Cherie

Cherie är självlärd dansare med K-pop i grunden sedan 2011 och drar sig till hip-hop koreografier. Under hennes resor till Sydkorea har hon utvidgat sin stil genom att ta olika dansklasser. Tillsammans med Nana har hon även medverkat i s.k. busking på gatorna i Seoul.

Cherie har varit en intruktör hos K-Dance by KNS sedan starten av våra kurer under hösten 2015. Idag håller hon i ett flertal klasser hos oss, bland annat Nivå 4 som är K-Dance by KNS officiella dansgrupp.

Hon är ett stort fan av musiken från YG artister, men hennes favoritgrupper är ATEEZ, HIGHTLIGHT och VIXX..

Favorit K-Pop koreografi: ’The Ring’ ATEEZ

collin

I nästan hela sitt liv har Collin dragits till dans. Han började lyssna på Kpop 2015 och har dansat främst K-Pop koreografier sedan dess. Hans favorit stilar är vanligtvis intensiva och kraftfulla killgruppsdanser. 2016 började Collin dansa med KNS fram till 2019 då han också gick med i K-Pop danscovergruppen R-10. Tillsammans har de vunnit förstaplats på både K-Pop Danceoff 2019 och K-Pop World Festival On Digital Platform 2020, samt uppträtt på många andra evenemang som gäst.

Det finns många grupper som Collin gillar men hans favoritgrupp är NCT.

Favorit K-Pop koreografi: NCT U – 7th Sense

Hadir

Hadir har dansat i över 10 år som mestadels bestod av freestyle i hennes rum; men på senare tid har hon fördjupat sig i en ett årig eftergymnasial dansutbildning.

Hadir har dansat mycket K-Pop i kultur event, tävlingar och dans inspelningar. Hon har även hållit workshops inom både K-Pop och hip-hop. Utöver detta har Hadir även gigat mycket bl.a. dansat bakom artister på företagsevent på bl.a Tele2 Arena och deltagit som dansare i musikvideor.

Hennes favoritgrupper är f(x), 2NE1 och BIG BANG.

Favorit K-pop koreografi: odefinerad.

Josefin

Redan som barn har Josefin ägnat mycket tid till dans, men hon började dansa till K-pop under 2012. Hon skrev upp sig till den avancerade klassen hos K-Dance by KNS år 2015 och dansade hos oss till våren 2019. I början av samma år blev hon även en medlem av dansgruppen R-10.

Tillsammans med gruppen har hon kommit trea på den svenska preliminära tävlingen till K-Pop World Festival år 2019, vunnit på ‘Kpop Danceoff’ senare samma år samt fått första plats på ‘K-Pop World Festival On Digital Platforms 2020’. Förutom tävlingarna har hon erfarenhet av att uppträda på olika event med R-10, såsom på Korean Culture Festival, Omayacon och Unicon.

Josefin har dansat mest till killdanser, men hon är även duktig på tjejdanser. Hon är ett hardcore fan av Stray Kids, dock föredrar hon dansstilar som är liknande vad grupperna TXT och ONEUS levererar pga deras eleganta men ändå powerful danssteg.

Favorit K-Pop koreografier: ’No Air’ – The Boyz & ’To Be Or Not To Be’ – ONEUS

Nana

Nana har dansat K-pop sedan 2012 och medverkat i olika K-Pop danstävlingar, bland annat K-Pop World Festival Preliminaries in Sweden under de senaste åren. Hon har även erfarenhet som dansare till ‘Talang Sverige’ och tävlat inom freestyle, jazz & funk i Ukraina där hon kom till semi-finalen. Utöver det har hon även ett stort intresse för dansstilen waacking.

Favorit K-Pop koreografi: ’Criminal’ – TAEMIN

Instruktör Natalie

Natalie

Natalie har dansat så länge hon kan minnas och har sin grund inom olika stilar, såsom ballet och street. Hennes intresse för K-pop startade 2007 som brinner lika starkt idag! Som Josefin joinade hon vår avancerade klass till K-Dance by KNS och stannade hos oss till våren 2019.

Hon passerade första rundan på on-site audition hos Pledis Entertainment 2017. 

Natalie är ett stort fan av K-pop i helheten och lyssnar på många olika grupper, där hennes favoritgrupper är Seventeen och NCT. Hon är alltid inspirerad och lär sig av olika dansstilar!

Favorit K-pop koreografi: ’Getting Closer’ – Seventeen & ’FLASH’ – X1

Rim

Rim är medlem i dansgruppen Starling. Dansgruppen har medverkat i den preliminära tävlingen till ‘K-pop World Festival’ två år i rad. Hon har även deltagit i Nordic K-Pop Showdown i Finland, där hennes grupp tog hem andra plats. K-pop är inte den enda genren Rim dansar till – hon gillar även att dansa till hip-hop, reggaeton och bachata. Hennes favorit K-popgrupper är WJSN och ATEEZ.

Favorit K-Pop koreografi: ’HALA HALA’ – ATEEZ

Undrar du något?